Opis- 艢rodek spo偶ywczy specjalnego przeznaczenia medycznego.
- Do stosowania w przypadku alergii pokarmowej i atopowym zapaleniu sk贸ry (AZS) u niemowl膮t, dzieci i doros艂ych.
- Zawieraj膮 3 polskie, 偶ywe i opatentowane szczepy bakterii kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus, kt贸re dzia艂aj膮 na organizm od wewn膮trz i mog膮 zwi臋ksza膰 szczelno艣膰 bariery jelitowej i 艂agodzi膰 nasilenie zmian sk贸rnych.
Sk艂adnikimaltodekstryna, sk艂adnik kapsu艂ki - 偶elatyna, 1 miliard liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego w nast臋puj膮cych proporcjach: 50% Lactobacillus casei LOCK 0919, 25% Lactobacillus rhamnosus LOCK 0908, 25% Lactobacillus rhamnosus LOCK 0900, barwnik kapsu艂ki - dwutlenek tytanu, przeciwutleniacz - kwas askorbinowy.
Spos贸b u偶ycia- Produkt nale偶y stosowa膰 pod nadzorem lekarza.
- Stosowa膰 1 raz dziennie 1 kapsu艂k臋 przez co najmniej 3 miesi膮ce.
- W przypadku niemowl膮t, dzieci i os贸b maj膮cych trudno艣ci z po艂ykaniem kapsu艂ki, mo偶na otworzy膰 kapsu艂k臋, wysypa膰 proszek i rozpu艣ci膰 go w niewielkiej ilo艣ci letniego p艂ynu (mleko matki, przegotowana woda o temperaturze pokojowej, preparat hipoalergiczny polecany przez lekarza). W takiej postaci spo偶y膰 bezpo艣rednio po przygotowaniu.
Przeciwwskazania- Preparat jest 偶ywno艣ci膮 niekompletn膮. Nie mo偶e by膰 stosowany jako jedyne 藕r贸d艂o po偶ywienia. Nie nale偶y stosowa膰 go pozajelitowo.
- Przechowywa膰 w lod贸wce (2掳C - 8掳C) w miejscu niedost臋pnym dla ma艂ych dzieci.
- Chroni膰 przed wilgoci膮.
- Je偶eli produkt przechowywany jest poza lod贸wk膮 w temperaturze do 25掳C, nale偶y go spo偶y膰 w ci膮gu 1 miesi膮ca.